3 January 2017

Works starts in Eemshaven on COBRAcable – a ‘green’ subsea electricity highway between the Netherlands and Denmark

Today TenneT and its Danish partner Energinet.dk drove the first pile into the ground for the construction of the Dutch convertor station of the COBRAcable, a subsea electricity connection that will link the Dutch and Danish grids. Nienke Homan, a member of the Groningen Provincial Executive, Marijke van Beek, mayor of Eemsmond, and TenneT COO Ben Voorhorst together performed the opening ceremony by starting the first pile-driving procedure. The ceremony was also attended by representatives of Siemens, which is responsible for the project’s electrical installations.
15 November 2016

Subsidie voor uitbreiding vrieshuis in Eemshaven

Het bedrijf Sealane in de Eemshaven krijgt van de provincie Groningen een subsidie van bijna twee miljoen euro voor de uitbreiding van hun bedrijf. Bij het bedrijf worden levensmiddelen, zoals vis, opgeslagen en verscheept. Met de subsidie wordt geïnvesteerd in een nieuw vrieshuis, een nieuwe kade en een nieuw systeem om producten naar de schepen te transporteren. In totaal wordt ruim 6 miljoen euro geïnvesteerd. De investering moet op termijn minimaal zeven banen opleveren.
14 November 2016

Aanleg heliport belangrijke stap dichterbij

Met het afgeven van de belangrijkste vergunningen voor de aanleg van een helikopter start- en landingslocatie, waaronder het luchthavenbesluit, de natuurbeschermingswet vergunning en de barro ontheffing, is de aanleg voor een heliport in de Eemshaven weer een grote stap dichterbij gekomen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt naar verwachting nog dit jaar ter inzage gelegd. De vergunningentrajecten zijn daarmee nagenoeg afgerond en ondertussen heeft er ook al een succesvolle testvlucht plaatsgevonden. Daarmee is het zeer aannemelijk dat de heliport Eemshaven in 2017 gerealiseerd kan worden.
14 November 2016

Overzicht infrastructurele werken najaar 2016

Om ons motto ‘industrie volgt infrastructuur’ (bedrijven vestigen zich pas als de infrastructuur is aangelegd) kracht bij te zetten, wordt er momenteel hard gewerkt aan een aantal infrastructurele projecten in de havens.
14 November 2016

Tijdens ‘de verbouwing’ zijn de Groninger zeehavens gewoon ‘geopend’

Rond beide Groninger zeehavens vinden grote ‘verbouwingen’ plaats. Tegelijkertijd met het startsein voor de verruiming en verdieping van de vaarweg Eemshaven-Noordzee is eind oktober het Delfzijlse Marconi-project gestart. Ondertussen kan de scheepvaart gewoon doorgaan.
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien