GRONINGEN SEAPORTS

HAVENVISIE 2030

In 2030 is de Eemsdelta het belangrijkste groene haven- en industriegebied van Noord-Nederland. De energie- en datasector in de Eemshaven is van internationaal belang. De chemie en recycling industrie in Delfzijl is volledig biobased. Door de krachtige verbinding van Energy- en Dataport Eemshaven met het Biobased chemie- en recyclecluster in Delfzijl, wordt samen één efficiënt en concurrerend groen havencomplex gevormd.

Overheden, bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties werken nauw samen. Daardoor is er vanuit het bedrijfsleven en de kennisinstellingen een adequaat antwoord op de vraag naar kennis, techniek en menskracht. Dit, samen met de uitstekende bereikbaarheid, de kwaliteit van de leefomgeving en de ligging aan Werelderfgoed Waddenzee maakt de Eemsdelta tot een zeer aantrekkelijke vestigingsplaats voor (nieuwe) bedrijven én (nieuwe) inwoners.

AMBITIE EN VISIE

Groningen Seaports ambieert een vooraanstaande rol bij stimulering en ontwikkeling van de economie van Noord-Nederland. Deze ontwikkeling dient op een verantwoorde en duurzame manier te gebeuren, in harmonie met de leefomgeving en in goed overleg met belanghebbenden. Groningen Seaports is daarbij initiatiefnemer, stimulator en facilitator voor deze duurzame economische groei. Groningen Seaports realiseert die ambitie door in te zetten op groei op haar industrieterreinen in de sectoren energie, data, chemie en recycling.

BUSINESS MANAGERS

ERIK BERTHOLET
business manager logistics & offshore wind
E-mail: e.bertholet@groningen-seaports.com
Telefoon: +31 (0)65 393 9275

ROBERT VAN TUINEN
business manager energy- & dataport
E-mail: r.vantuinen@groningen-seaports.com
Telefoon: +31 (0)62 224 3300

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien